Saturday, 28 February 2009

:: Kepada peminat Novel ::

Assalamu'alaikum..

Ada berita baik punyaaa~ kepada peminat novel2x melayu..Inda kira keluaran NBC,ALAF 21,PRIMA ka..Em, start 27hb February until 8th March ada pesta buku di stadium tertutup berakas..And ada novelis2x yg datang..

Mcm today (28.2.09) my favourite book auth0rs si Norhayati Berahim n Bikash Nur Idris ada di book fair! And it was awes0me c0z i really l0ve them..Hoping that i can meet Damya Hanna,Aina Emir,Fauziah Ashari and so on...Aaa Aisya Sofea jua..Hee..

Peminat Bikash Nur Idris..Salah satu novelnya Sambutlah Cintaku telah pun di adaptasikan ke sebuah drama yg bertajuk Dari Mata Arissa..Ada disiarkan di RTM2..Ok..Tu ja..

Thursday, 26 February 2009

:: Surat dari si nakal to teachernya ::

Assalamualaikum..

Sejak jadi guru ane, ada2x saja hal yang happen lah..Especially bab melayan karenah students! Ada this 1 little girl em..Darjah 1 lah *that is my class* namanya si Rafiqah..Kawan2xnya always complaining about her doing this and that! Ketara la gauknya and pandai jua melawan..Part belajar,ok plang..Yatah sekali,one day aku masuk in d class masa tu moodku nda brapa..Masuk n stare at them wif muka seri0us and dorang diam ja..Rafiqah masa tu di belakang pintu sekali ku tantang saja..Keke..Then duduk ya..Masa ku membagi dorang classwork,back to my table n i saw one piece of paper betulis:

From: Pqahataupikacu. *nada space!* cikgu bleh pangil aku pikacuataupqah. Oke.
To: cikgu.

*insidenya
cikgu aku tau kalau aku buat cikgu marah, lagipun semua orang temasuk cikgu bancikan aku. aku sudah tau sebelum cikgu mengajar kami aku sudah tau rasia cikgu. Kalau ku tau aku kana bancikan. Aku kan pinda di sebelah arah sekolah Arab: kalau cikgu bancikan aku inda mengpa lagi pun Aku terima nasihat cikgu kepaDa aku. Oke tu kalau cikgu bancikan aku. semua orang didunia ani bancikan aku, kecuali nenek ku saudara ku, sekupu ku inda bancikan aku. selamat tingal cikgu.

Terima kasih cikgu kerana cikgu bancikan aku.
I love sorry you oke.
Balas Balik.

Kekeke..Yatah suratnya tu..Hehe..Tekidum2x sorang ku membaca..Apa nda..Ayatnya wah!Adakah patut aku ucapnya bancikan ia..Bukan2x bah anak ato..Maybe pasal kawan2x nya malar complain about her so yatah ya bepikir cematu..Lagi jua,aku bakas memarahi ia a day before surat ne di bagi pasal ia bawa laptop..Aiih!Hot berabis tapi yg benerrr..Mana ada peraturan bawa laptop..Jumpa guru besar la jawapnya..Ehe..Now she's ok udah..Sanang d c0ntrol..Mun dulu,out of c0ntr0l..Hehe

bah aa..Ilal liqa~

:: A Very Belated Birthday ::

Assalamualaikum..

Nasib hamba teringat ada birthdays yg balum abis di greets~

Happy belated birthday to my baby yg gauk,nakal n banyak c0mplaint hari2x..Yg mulutnya kdg2x bila becakap pandai temunjung2x! Its a baby boy..Happy Belated Birthday to Md.Nabil Wajhi yg ke 8 years old masa 17th February..Doa dari cigu Nas, jangan gauk and jangan always kelaie sama si Aminul,Zaimi,Munim and d'most si Rafiqah..

Sec0ndly: happy 22nd Belated Birthday to Saidatun Nedrah on 23rd February saritu..Merdeka dang Nedrah..Moga jadi se0rang guru yg berdedikasi..Chaiy0x2

Lastly: Happy belated Birthday to my baby Gurl yg ke 8 joa..Pun sama jua kuat bekelaie and c0mplaining sampai cigu Nas naik mental with complainingszz everyday..Yea! Nur Afifah..Happy belated burfday!Be a gud gurl!

Tuesday, 24 February 2009

:: High Fever ::

Assalamualaikum..

Beribu kemaafan kepada para pengunjung blog hamba..Lack of update lately..Due to connection problem,busy with works and i got a high feveerrr :'( damam since 22nd February sudah til n0w..Kambuh bebalik damam ku..Kajap ok kajap naik gi temperature..Masa ane pun betangkumus jua pasal kesajukan walaupun segala kipas and aircond di off..Ya Tuhan,sembuhkanlah diriku seperti sedia kala..Agar aku dapat menjalani kehidupan seperti biasa Amin...

Friday, 20 February 2009

:: an0ther occasi0n ::

Assalamualaikum..

Yesterday, i g0t a ph0ne call fr0m this 1 teacher nda tau dari skulah mana..Hjh Maimunah namanye~ *ph0ne ringing so i answer 'hello,hjh ne..Buleh kami bawa ko ikut persembahan tausyeh utk 27hb ne yg majlis jasamu dikenang d LLRC..' *speechless..Buntu utak ku..* kali ku jawab awu saja..O my...Alum bis syarahan then ato lagi..Hmm..Uwaaaa..Naleh~but i kn0w its fun..Kana suruh bgandang g t0h..I d0n't kn0w siapa yg rec0mmend aku utk ikut persembahan tausyeh atu since aku still new lagi dlm mengajar..So alum jua ada yg kenal..Entah la..Rezeki to my success kali..Hee~Alhamdulillah then.. :D

:: whatever!get out fr0m my head! ::

What the h***!! Pls!Pls!Out from my head!Dun let me keep thinking d n0nsense fuckin' negative think! I won't let it happen! Save my w0rld o'Lord :'(

Thursday, 19 February 2009

:: Pertandingan Syarahan ::

Assalamualaikum...

Ya Ampun~yesterday my GB ane berkata sesuatu yg buat ku speechless! 'Jah..Ko,Mirul sama Sufri melatih kanak2 yg ikut syarahan tu ah..Tu nah kertas kerjanya atas meja si Mirul'
what??! Melatih syarahan?Err :s bukan plang ku nda mau..As a teacher,i have to..Tapi..Tapinya..Its t0o rush pasalnya pertandingan held on 28th February..Ane 19th February udah..So got only inda smpai seminggu kan melatih dorang..Esuk ri jumat so off! Ri sabtu belatih..Ahad off and monday pasal national day..Den selasa depan baru dapat belatih lagi until thursdaynya..Ri sabtunya belawan tia..Oh my..N balanya is text syarahan alum ada n kami yg kana suruh melatih have to make it since tajuknya saja yg kana bagi..Aduy..Ane sakit kepalaku betampal koyo udah..Uhuhuhu..

Here is the title of syarahan yang kan dipilih:-
1. Zikrullah mententeramkan hati
2. Kesan sembahyang dalam membentuk akhlak
3. Rasulullah SAW sebagai contoh teladan
4. AlQuran sumber kekuatan umat
5. Kewajipan menutup aurat
6. Kepentingan ilmu dalam kehidupan
7. Zina merosak keutuhan umah
8. Konsep ketaatan dalam Islam
9. Memelihara diri dari kebinasaan
10. Iman membentuk keperibadian muslim
11. Pergaulan dalam Islam
12. Perbaiki diri sendiri sebelum memperbaiki orang lain
13. Amaran kepada orang2 yg tidak mahu belajar
14. Orang2 yg beriman tidak gentar menghadapi musuh
15. Amanah jangan sekali2 dikhianati

so,aku melatih pelajar perempuan..I ch0ose yang number 5 (kewajipan menutup aurat) yg lelaki i d0nt kn0w yet..Nada khabar dari c Mirul n Sufri..Bah ch0w!

:: i am sory ::

Assalamualaikum...

I am sorry~pasalnya...Lack of update..Biasa le..Aku ne bl0gging thru opera mini..Maknanye~guna hp..Portable sikit..Kekeke~skali ada masalah wif my opera mini,so nda tah ku dapat blogging + im too busy dgn kerjaku nyanta...Okie~

Saturday, 14 February 2009

:: Happy Valentine's err..Salah..Its Birthday!! ::

Assalamu'alaikum...

Its an0ther birthday!!Today 14th February 2009,i w0uld like to wish a happy birthday to my sweet bestfren,a wife of Md.Haffizul,a m0ther of 3 kids..
She's turning 22 years old today~hoping that everything will be great to her..Pray for her happiness and sem0ga success dlm hidup n as a wife also a m0ther~

so...

Happy Birthday to Nursharifah b. Ya'akup =D yeaaa~clap2x* besfren forever ah dang~ =p

Friday, 13 February 2009

:: Hanya Doa Sebagai Pengganti ::

Assalamualaikum...

Em,esuk 14th February 2009,my hby kena operate..So sad n bit disappointed that i couldn't be beside him at that m0ment disebabkan aku kraja..Hmm..How i wish i can be with him di saat2x hatinya gemuruh menunggu masa di operate..Habibi Qalbi,ur chenta akan mendoakan kesejahteraan mu supaya selamat walaupun its just em..OPERATE GIGI sounds sekadar maybe to other people but for me its life yg pertarungkan..Nyawa x tu jua a~

Habibi Qalbi hope you'll be strong melawan kesakitan ato k..Chaiy0o!!Chaiy0o!! You're str0ng my hero :D insyaALLAH if nada papa i'll be there malam just to see your c0nditi0n..Em,pi nda janji ah chentaqu..Just be str0ng k..Mwahz i l0ve y0u chenta..

Thursday, 12 February 2009

:: IMY Abujai ::

I miss u much dear Abujai Aswad kuh kuh kuh...Love y0u

:: Dalam Kenakalan Tetap Ada Yg Mencuit Hati ::

Kadang2x,kalau dipikirkan hal kanak2x ane..Walaupun dorang ne nakal and payah kan di tagur tapi tetap ada yg mencuit hati..Apa nah? Hm...Kepetahan d0rang becakap..D way dorang becakap sama mcm kitani yg mature..Kanak2 sekarang ne,instead of nakal tapi dorang cepat mempelajari sesuatu..Bila meliat ulah durang dalam diam,tekidum jua la..Fun wa..N if dipikirkan balik,better joa durang nyanyah..At least i still can get their response bila tym belajar rather than dorang diam2x saja..Lagi tia mental..Kekeke..

Wednesday, 11 February 2009

:: Im tired with my w0rk! ::

Big resp0nsibility huh being a class teacher..I have to finish all my scheme of work of all the subject..Ani baru 2 subjects still got 6 m0re schemes to finish up..Mana lagi membuat students exercises..Mana lagi kan examine d0rang..Uhuhu..I'm s0 tired..And everyday i have to face up mcm2 ulahan kanak2 yg cukup memeningkan kepala..Hmm..Kan di dirikan kali bisdurang ato?Esuk lusa ada tia indung dorang datang mengamuk..Sekarang ne lau kan memarahi kanak2 enuf wif menagur guna mulut jgn lagi dicampur dgn denda2 either yg ringan o yg barat..Kana ucap cigu mendera anak murid..Payah nyanta..Tapi if nda di buat miato,mun ganya menagur pakai mulut walau suara sebasar mana..Dui ma..Nada durang takut..Kanak2 masa ane nda takut cigu..Lagi berani melawan guru..Makin naik kepala udah..Mun dulu,ampas pembaris di meja,semua tunduk..Huhuhu..

Sabarlah wahai hati..Andang udah tanggungjawab sebagai guru..Chaiy02x cigu nas

Tuesday, 10 February 2009

:: Okay dah ne ::

Hmm..Thank God kami bebaik udah..Aku plang mulakan msg..Menagur 'Ui hby' sekali...Ada tia balasnya txtku..Ehe..Sampai ane tah..Ane pun baru lapas ku tepun ia..As usual,aku rindu bah kan ia..Hmm habibi qalbi..

:: Seksaan Terhapus Berkat Selawat ::

Pada suatu hari, seorang wanita datang menemui Hasan Basribagi meminta pandangan berkenaan masalahnya. Wanita itu berkata kepada Hasan, "Saya mempunyai anak gadis tetapi sudah meninggal dunia. Saya berharap dapat bermimpi berjumpa dengannya. Bolehkah tuan mengajarkan saya cara yang dapat membuatkan saya bermimpi berjumpa dengan anak saya?"

Apabila mendengar permintaan wanita itu, Hasan mengajar wanita itu cara-caranya. Wanita itu pulang ke rumah dan pada malam itu dia bermimpi melihat anak gadisnya. Anaknya memakai pakaian yang buruk. Dia melihat ada seutas rantai yang melilit lehernya. Begitu juga dengan kaki anaknya diikat.

Pada keesokan hari, wanita itu pergi bertemu dengan Hasan. Dengan rasa sedih, wanita itu menceritakan mimpinya.

Selang beberapa hari, Hasan pula bermimpi bertemu dengan gadis itu di syurga. Hasan melihat gadis itu memakai mahkota. Gadis itu apabila melihat Hasan lalu bertanya, "Wahai Hasan, sayalah anak gadis kepada wanita yang datang berjumpa denganmu. Tidakkah kamu kenal saya?"

Hasan bertanya kepada gadis itu, "Apakah yang menyebabkan kamu berubah seoerti ini?"

Gadis itu pun menjawab, "Ada seorang lelaki berjalan di hadapan kami. Dia membaca selawat kepada Nabi Muhammad. Sedangkan pada masa itu, ada 550 orang yang sedang diseksa. Kemudian terdengar suara yang berkata, "Tariklah seksaan daripada mereka ini atas berkat yang dibaca oleh lelaki itu."

Itulah berkat selawat atau kata puji-pujian terhadap Nabi Muhammad. Orang yang menyebut nama Nabi Muhammad mendapat laluan mudah pada Hari Qiamat.

:: Wanita Tua Yang Tidak Masuk Syurga ::

Pada suatu hari, seorang wanita tua pergi bertemu Nabi Muhammad. Dia hendak bertanya soalan berkenaan syurga.

"Assalamu'alaikum, wahai Kekasih Allah! saya mahu bertanya kepada tuan, adakah saya ini ada tempat di dalam syurga? Adakah boleh tuan memohon kepada Allah supaya memasukkan saya ke dalam syurga?" tanya wanita itu dengan penuh harapan.

Nabi Muhammad menjawab sambil berjenaka, "Tidak ada wanita tua yang masuk ke dalam syurga."

Wanita tua itu berasa sedih dan menangis teresak-esak. Dengan hati yang sedih, wanita itu pun berlalu pergi meninggalkan Nabi Muhammad tanpa memberi salam.

Apabila melihat wanita tua itu pergi tanpa menoleh, beliau menyuruh sahabatnya yang berada di situ memanggil balik wanita itu.

Nabi Muhammad berkata kepadanya, "Memang tidak ada di dalam syurga itu wanita tua. Tetapi, di dalam syurga itu hanyalah wanita-wanita muda sahaja. Orang yang dimasukkan ke dalam syurga, Allah jadikan muda terlebih dahulu.

Wanita tua itu gembira apabila mendengar penjelasan daripada Nabi Muhammad. Dia pun pergi dengan hati senang.

:: sebelum lupa..An0ther birthday ::

Assalamualaikum..

Happy belated birthday to my uncle..Hj Md Naim bin Hj Md Halim moga terus success dalam kehidupan,panjang umur serta dimurahkan rezeki =D

Monday, 9 February 2009

:: i feel bad..So bad ::

Assalamualaikum...

Im n0t in a g0od c0nditi0n..I feel s0 bad..Lost my m0od..Tadi kelaie wif my fiance..Its hurt u kn0w..Small matter jadi basar..Im speechless n i d0n't what t0 say!I dun want this thing happen..I just want happiness all ar0und me..Pi terjadi tah jua..I cry and cry..Nada tempatku mengadu..Menangis saja tau ku..Now i miss him..I do text him..No reply~im so sad :( i'm feeling down..Not in the m0od kan buat apa-apa..Haven't eat yet..Hungry but nada selera..Hmm..Biar lah..Sakit pun biarlah.. :'(

:: Damai Yang Hilang (untukmu Palestin) ::

Tercalar pelangi dihiris gerimis
Senja pun merangkak menutup mentari
Terbias warnanya ke wajah

Lagu kedamaian tiada kedengaran
Bumi yang merekah disirami darah
Kemelut melanda tiada kesudahan
Kemusnahan bermaharajalela
Yang lemah menjadi mangsa

Anak-anak kecil menggoncangkan ibunya
Yang lemah longlai tak lagi bernyawa
Jeritan suara batinnya
Tak siapa mendengarnya

Tergadaikah maruah oleh janji-janji
Terbayar kah dengan nyawa dan darah
Soalan yang tiada jawapan

Kemanusiaan telah lama hilang
Kini yang tinggal hanya ketakutan
Musnah kasih sayang dan persaudaraan
Tandus akhlak dan keimanan
Menyemai persengketaan

Title: Damai Yang Hilang by Now See Heart..

:: Rindu PadaMU ::

Tiada sehari yang berlalu
Tanpa ku mengingatiMU
Rindu padaMU
Sentiasa mendambakan
Kasih dan sayangMU

Semalam aku bermimpi
Dalam hujan ku berlari
Berlari mencari
Memanggil-manggil namaMU
NamaMU yang sempurna

Ku harap dan ku berdoa
Semoga dapat bersua denganMU

Tiada kata yang dapat ku gambarkan
Perasaan yang ku alami
Cintaku ini tiada berbelah bagi
Cinta yang suci dan abadi

Apakah aku diterima
Atau Kau kan membiarkan saja
Kerana berdosa
Jangan biar ku terhina
Ku merayu padaMU

Tiada kata yang dapat ku gambarkan
Perasaan yang ku alami
Cintaku ini tiada berbelah bagi
Cinta yang suci dan abadi

title: Rindu Padamu by Yasin

Lagu ne keseluruhan dapat menyentuh hati..Lagu yang berunsur ketuhanan..Luahan hati seorang hamba kepada Allah yang Maha Esa..Menitis airmata hamba mendengarnya..

Sejenak tersedar akan keadaan diri yang sering kali lalai dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang muslimah sejati yang bersih dari setiap sudut..Rohani dan jasmani..Terasa sungguh kerdil diri ini penuh kehinaan yang tidak terhingga..Kotor yg teramat sangat yg penuh dgn dosa-dosa..Ampuniku Ya Allah..Jangan biarku terhina..Ku merayu padaMU..Bimbinglah diriku kejalan yang Engkau redhai dan benar..Ku m0h0n padaMU..

:: sejuta kemaafan ::

Assalamualaikum..

Sejuta kemaafan buatmu habibi qalbi..Maaf jika diriku ini seringkali hadir dalam dirimu hanya utk menyakiti sekeping hati..Sesungguhnya mungkin aku alpa dan tidak menyedari akan bait-bait kata dan perkataan yg wujud dari dasar mata hati ini akan menyinggung sekeping hatimu..

Memohon seribu kemaafan di atas ketidaksempurnaan diri ini dari segi mental dan fizikal barangkali..Diri ini tahu bahawa diri tidak sesempurna yang dijangka..Maaf sekali lagi..Maaf atas kekurangan ini..

Pesanan dariku untukmu...
I will always take care with our relation..Will be take care with my life..Promise with my life..

Sekian dari sekeping hati yg berduka :'(

Saturday, 7 February 2009

:: Tabahkan Hatiku ::

Ya Allah,

Tabahkan hatiku bila mana aku dilanda masalah..Perluaskan lah rezeki ku di kala aku kesempitan rezeki..Permudahkan lah segala urusanku..Sesungguhnya Engkau Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

Friday, 6 February 2009

:: An0ther birthday t0day ::

Happy birthday to my c0usin Noor Faizah binti Hj Mohd Naim..She's turning to 22nd years old..May be happiness all ar0und y0u..Long life and murah rezeki..Success in ur study..Happy wif ur bel0ved one =) may u be bless by Allah in everything u d0..

Thursday, 5 February 2009

:: i mish u ::

Aku tak tahu~mengapa aku rindu inginku curah ttp rasa malu..Cubalah engkau mengerti isi hatiku..Di dlm diam aku mencintaimu~ku harap kau fhm perasaanku~ yg kini dilamun rindu padamu~

oh myyy habibi qalbi..I mish u t0 da max til i cry~cry..My tears d0wn many~many..Bc0z u make me miss u much~much.. :'(

:: i live my life f0r my habibi qalby ::

Habibi its f0r u chenta~

I kn0w y0u everything to me and I c0uld never see,
The 2 of us apart,
And u kn0w I give myself t0 y0u and n0 matter what y0u d0,
I pr0mise y0u my heart

I built my world ar0und y0u and I want u t0 kn0w,
I need y0u like i've never needed any0ne bef0re..

I live my life f0r y0u,
I wanna be by y0ur side in everything that y0u d0,
And if there's only one thing y0u can believe is true,
I live my life f0r y0u..

I dedicate my life t0 y0u,
You kn0w that I w0uld die f0r y0u,
But our love w0uld last f0rever,
And I will always be with y0u and there is n0thing we can't d0,
As long as we're t0gether..

I just can't live with0ut y0u and I want y0u t0 kn0w,
I need y0u like I never needed any0ne bef0re..

I live my life f0r y0u,
I want t0 be by y0ur side,
In everything that y0u d0,
And if there's 0nly one thing y0u can believe is true,
I live my life f0r y0u...

Habibi Qalby~i miss u bah kinta eh..I need u..Uwaaaa~hmm..If only syg ne buleh with y0u all the time..Hmmm....I Love u n mish u much chentaqu~

:: aduy ma! ::

I'm broke!! Uwaaaa :'( pokai!

Wednesday, 4 February 2009

:: he treat me ::

Ehe..Time ne mkn d DKM kb..With babah..He belanja me makan regarding today is his birthday..Just d tw0 of us..Keke my sizz0z jgn jelesh..Hehe

:: Happy Birthday my s0ul ::

Assalamualaikum...

Today is 4th February 2009..1 date yg i sh0uldn't lupa til d end of my life..Its my chenta hati birthday..Hehe..But im a bit disapp0int pasal i can't make s0me surprises for him on his birthday..Due to alum g salary ehehe..Nda apa lah..D'first thing i will do after payday nanti is to buy a special present f0r my chenta hati...

Here i wanna make a wish for him,sem0ga panjang umur..Dimurahkan rezeki..Senyum2 slalu n jgn marah2 saja...Moga awet muda selalu..Chewaah..Last but n0t least~ I LOVE YOU FOREVER..No one can replace u..Just u in my life till d last of my breath..Dunia akhirat..U r my lovely angel~so.......

*HAPPY 44th BIRTHDAY TO MY LOVELY FATHER~YAHYA BIN HJ SUHAILI..May Allah bless y0u babah..Mwahx XOXO-

Tuesday, 3 February 2009

:: easy to handle kanak2x kecil ka? ::

Assalamualaikum..

I just wanna share em cemana kan handle students yg under categ0ry babies mcm djh pra,1,2 n 3..

Just kn0w,i used to teach tulisan on djh pra..And guess what~they were s0 very d bising til pyh2 kan d tagur and then pksa th ku pujuk d0rang..I t0ld them i will give them s0me presents f they keep silent d0ing their w0rk and well behave..Hmm~sekali,bnr2 diam..Until this 1 little cute b0y yg 0wez buat aku gigitan,that is c Ak.Afiq pun diam..Ehee..Bc0z of the presents la tu..So i have t0 fulfill my pr0mise by buying them s0me ch0c0lates n sweets since th0se little babies like th0se kind of junk f0od..So i have t0 find other strategy utk pujuk th0se cute little babies drpd beulah n susah dtagur..Ndakan hari2 bgi ch0co n sweets..Ehe

Compare t0 students drjh 3 tdi msa ku ajar tarikh, i didn't pujuk d0rng wif th0se presents thingy la..Since d0rang berakal,sanang ckit..Tadi i ajar them on tajuk keturunan manusia..So at 1st place i read t0 them the c0ntent..The c0ntent was lyk this...Manusia dicipta oleh Allah Ta'ala, manusia pertama yg dicipta ialah Nabi Adam, Nabi Adam dicipta daripada tanah, Asal keturunan manusia adalah daripd Nabi Adam AS dan isterinya Hawa...Hmm..I d0nt kn0w h0w to xplain since all the c0ntents tarang2 bh ada..Kan suruh durang mbca s0rng2 ddapan?Bored~finally i g0t an idea..I asked them to c0me infr0nt n becerita ab0ut wat they hv studied dapan kwn2 d0rang..So 1 by 1 bcerita n i tekidum2 meliat bisdia becerita d dapan..N yg lain g0t n0 chance t0 talk2x..F na mdgr,takut lupa n na tau kn ceritakan blik so masing2 kabak2 nunggu turn each other punya turn..Wif dis kind of strategy,studnts will be m0re c0ncerntrate on their studies and nda kan lupa apa yg dipelajari in l0ng term effect..

For the bacaan jawi djh 2,as usual aku tulis on blckb0ard n asked them t0 baca sorang2 d dapan n yg lain ikut..Hehe n yg siuknya d0rang ne meriah..Brabut2 kn membca..Gud~g0od..I lyk it..So *hand clapping f0r all my sweet babies...Ehe..

Bah aa..To be c0ntinue lah k..

Monday, 2 February 2009

:: Miss...Rindu.. ::

Suddenly i miss my family in law..D'y0ungest twin..D'baby..Every0ne..My habibi Qalbi pun j0a..D'm0st la tu..Waa~bila gi ku kan sleepover sana ah..

Now im bz wif my w0rks..Urus salary lagi have t0 g0 ksana kmari til i dun hve time to enj0y mcm dulu..Now i hve to c0ncentrate on my w0rk,teaching n students..Everyday wif my less0n plans yg cukup memeningkan!Revising all th0se given subjects t0 me..Uhuhu~marking my students excersices,checking d time table..Mana lagi memikirkan my PC meragam!Rasa kan ku umban wa..Time ku sibuk kan buat kertas latihan for my students then ia meragam nda mau d on..Pressure dah ne!!

So....To kaka didie yg last few days requesting to me utk sleepover d sana..I am so s0rry for n0t trying to fulfill ur wish as if i can go there p due to lots of work i have to do then nda tah dpt..Maybe some other time or i can just melawat sekejap bila ku turun bandar nanti just to see all of u..Bdw,selamat menghadap students ka Didie..Best of luck on ur teaching practise..Maths n science kan?I believe u can do better n be nice to all students..

Habibi Qalby..If u read this,i want to let u kn0w that I love u everrr..Mish u dude! And kirim salam to all also ciumkan c Atqa Adani for me..Kish each side of ya punya cheek n forehead..K..Mwahz..Take care..XOXO-

:: February udah..Yeii~ Wat's g0in' on... ::

Assalamu'alaikum..

Bye2x January..Now its february..Nda kerasahan..Uhuhu..Bah lets hve a l0ok wat d0 we have on dis m0nth

Birthday~birthday to:

- my Babah on 4th February
- my cuz Ejah on 6th February
- my uncle, babah Ejah on 9th February (lurus kan cuz?)
- my lovely frens Cufah on 14th February
- my lovely frens Eton on 23rd February
- my lovely frens Inam on 24th February

Happy engagement m0nthsary~ to Abujai (abu dzar aswad) ku on 11th February...

Functi0n~
Majlis Jasamu Dikenang for Ustazah Hjh Kasmah our ex-pengarah P.I, jabatan pengajian Islam,KHEU on 27th February..

P/s: to all religi0us teacher belait district jgn escape nda dtg..No outside c0untry..Hee~

:: Engagement Potrait ::

Later i will post my engagement potrait..Ehe..At last siap udah..